Vita:Eszkatológia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az eszkatológia a Természet szemszögéből:

A vírus a kiválasztott élőlény. Pont.

A vírus küldetése a Földön – emberi gondolkodást és értelmet szimulálva, de nem emberi szempontból nézve – nem kevesebb, mint az örök életre törni és kolonizálni az univerzumot. A vírus már tud élni és meghalni, majd feltámadni is, gyakorlatilag készen van az öröklétre. Az ember védekező ellenlépései folytán egyre tökéletesebb mutációkat hoz létre arra az esetre, ha az ember túl sokáig igyekezne tőle megszabadulni.

Az űrutazáshoz is készen áll, neki nem kell rakétákat építenie, elviszi az emberi rakéta, vagy az „űrszél” és egyéb kozmikus erő, továbbá megvan benne a kezdethez, a láncreakció elindításához szükséges intelligencia, ami az emberből hiányzik, mert még az egyszerű láncolás sem megy neki rendesen, nem beszélve a kapcsolódások szinkronizálásáról. AnonBátor 2005. május 23., 14:46 (CEST)


Ha az eszkatológiának semmi köze a szkatológiához, akkor miért van közös szócikkben vele? Alensha 2005. május 23., 15:38 (CEST)


Külső hivatkozások[szerkesztés]

Valaki takarítsa már ki ezt a rengeteg linket. A WP nem linkgyűjtemény. -- nyenyec  2005. július 8., 03:42 (CEST)

Egy vélemény[szerkesztés]

A Wikipédia:Lektorálandó-ból: "Az eszkatológia szócikk, egyszerűen tragikus. Szegény Kant forog a sírjábhan, de ami előtte van az is rémes, tovább pedig inkább nem olvastam. Nincs értelme átírni, egy újat kell írnia valakinek.+"

Csobankai Aladar

na jó,... hmmmBeau de Noir 2007. július 11., 12:05 (CEST)


Szerintem is rémes. Mi az hogy a zsidó hit a perzsából fejlődött ki? Páli fordulat? Az Pál apostol életében volt a damaszkuszi úton, és nem az egyháztörténetben. Brrr. Nagy zagyvaság ez szerintem is. Egy olvasó