Ez a lap átnevezés ellen védett

Wikipédia:Új szerkesztőknek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kedves látogató, leendő vagy új szerkesztő!
A Wikipédia szerkesztése elsőre ijesztő lehet, de ne ijedj meg, több rendszert, fórumot és személyes segítségadási módot dolgoztunk ki, hogy segítsük az új szerkesztők eligazodását és beilleszkedését közösségünkbe; ezeket megtalálod itt lejjebb, és a vitalapon várjuk ötleteidet, tapasztalataidat: mit hiányolsz, miben lehetne fejlődnünk ezen a területen!

Új szerkesztőknek

Ha új vagy itt a Wikipédián, az alábbi oldalakat, rendszereket ajánljuk figyelmedbe. Megtalálod itt a Neked valót, ha szeretsz egyedül elmélyedni a leírásokban, mielőtt szerkesztenél, vagy ha épp szeretnéd belevetni magad a szerkesztés sűrűjébe. Itt soroljuk fel a közösségi segítségnyújtó fórumokat és a te személyedre szabott mentorálás elérhetőségét is. Természetesen további hiánypótló ötleteid várjuk a kocsmafalon!

Régebbi szerkesztőknek

A fent felsorolt intézmények természetesen nem működhetnek a közösség jelenleg aktív tagjai nélkül. Hogy ők hatékonyabban segíthessék az újak integrálását, itt összegyűjtöttük számukra a lehetőségeket. Célunk az, hogy ha már nem érzed magad új szerkesztőnek, Te is támogasd az utánad jövők beilleszkedését, mert pontosan tudod, hogy min mennek keresztül. Célunk, hogy egy nyitott és befogadó közösség legyünk, és ledöntsük a részvételt akadályozó korlátokat (jelölőnyelv ismerete, légkör stb.)!

  • Kocsmafal • Ide kerülnek a szerkesztés során felmerült kérdések. Vedd fel a figyelőlistádra, és ha tudsz, próbálj segíteni!
  • Mentorálás • Jelentkezz mentornak, és vezesd be a segítséget kérőket a Wikipédia rejtelmeibe!
  • Üdvözletsablon • Helyezd el a hasznos szerkesztést végzők vitalapján egy személyes üzenettel kísérve, hogy lássák, hogy jó úton haladnak!

Kérjük, az új szerkesztőkkel kapcsolatban különösen tartsd be a következő irányelveket:

Végül légy kreatív! Az internet, a Wikipédia, a világ folyamatosan fejlődik, találj ki új módszereket, vagy fejleszd tovább a jelenlegieket, hogy a Wikipédia egy folyamatosan fejlődő, nyílt közösség maradjon, és megvalósítsa az üzemeltető alapítvány célkitűzését, hogy eljuttassa az emberi tudást mindenkinek.