Papp Imre (jogász)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Papp Imre
Született 1971. június 19. (47 éves)
Győr
Nemzetisége magyar
Foglalkozása jogász,
szakállamtitkár,
egyetemi oktató

Papp Imre (Győr, 1971. június 19.) magyar jogász, szakállamtitkár, egyetemi oktató, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának volt egyetemi adjunktusa.

Tanulmányai[szerkesztés]

1989-ben érettségizett a győri Révai Miklós Gimnáziumban, majd felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogtudományi Karára, ahol 1994-ben szerzett jogi doktorátust.

Jogászi pályafutása[szerkesztés]

Diplomájának megszerzése után rövid ideig az Országgyűlés jogi szakértője volt, majd átkerült a Belügyminisztériumhoz, ahol miniszteri főtanácsadóként dolgozott 1998-ig. 1999 és 2002 között az Alkotmánybíróság főtanácsadója volt. Ekkor visszatért a kormányzati igazgatásba, az Igazságügy-minisztérium közjogi helyettes államtitkára lett, majd a 2006-os szerkezeti átalakítások után az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közjogi szakállamtitkárává nevezték ki. Tisztségét 2009-ig töltötte be.

Oktatói pályafutása[szerkesztés]

Diplomázása után az egyetemen is kapott állást, az alkotmányjogi tanszék oktatója lett. 1999-ben megkapta adjunktusi kinevezését. Ezen kívül a győri Széchenyi István Egyetemen, ill. a Bibó István Szakkollégiumban is tanít, 1996 és 2002 között utóbbi igazgatója is volt.

Kutatási területei[szerkesztés]

  • Idegenrendészet, menekültügy, kisebbségek, állampolgársági jog, gyülekezési jog.

Művei[szerkesztés]

Több tankönyv, egyetemi jegyzet szerzője.[forrás?]

Források[szerkesztés]