Talán azzal kéne kezdeni, hogy a halottak nem élnek, de szegények ha nem is élnek azért dolgok még történnek velük, anyukámnak holnap lenne a nyolcvanadik születésnapja, vagy holnap van?

Mit jelent ez, azon túlmenően, hogy én itt ülök, írok, kicsit reménykedek benne, hogy mások is megnézik, meg félek is tőle, és persze igyekszek ajándékot csinálni a halottnak. Már olvasható, de még nem kereshető formában kiraktam egy régi cikkét a publikációs lapra, sok pepecseléssel járt, mert a szkennelt lapokat le kell kicsinyíteni, a html-gerincet meg kell csinálni hozzá, sőt persze a szkennelésen is kéne mindenféle jelfeldolgozási trükkel javítani, lesz még persze sok alkalom, a halottak már nem sietnek.

Azért pont ezt, mert ez volt az első amit otthon már nem láttam, pedig akkoriban a Valóság még számított, ott megjelenni rang volt, anyukám mint rendesen címlapra is került, a cikk egy angol fordítást is kiérdemelt. Ja és a cikk nagyon Teris, ő ilyeneket írt, nem volt véleményvezér, de ha valakinek előtte nem volt véleménye, ha elolvasta a cikket utána képes volt annak alapján értelmes véleményt kialakítani, informatív, nem keni el, nem dől be szlogeneknek és divatáramlatoknak, bár persze aktuális, akkor kellett, ma már csak adalék, porlandó mint ő is és persze ki nem.

Hát akkor boldog születésnapot anyukám, isten éltessen! Arlington MA 2006 augusztus 5

Halottak napján persze kimentünk a temetőbe, mert ő kiment mindig a testvéréhez és a szüleihez. Valahogy (védekezés?) az rázottt meg a legjobban, hogy Ila néném urnáján nem volt új koszorú, szemmel láthatólag még anyám tette az utolsót, gyorsan raktunk, de hát borzasztó, velünk is ez lesz. Budapest 2006 november 2

Végre valami pozitív, mult héten kiosztották a Laky Teréz Kutatói Ösztöndíj első díjait. Non omnis moriar. Budapest 2006 november 20

A múlt hónapban megnyitottuk az emlékszobát, de akkor nem írtam róla, nem vagyok vérbeli blogger. Pedig érdemes lett volna, sokan eljöttek, nagyon jó hangulatu ünnepség volt, és nagyon jó lett a szoba.

Halad a publikációs jegyzék, most már csak néhány fehér folt maradt. Budapest 2007 május 27

Helyére került, "static". Budapest 2018 július 5