Kornai Jánosné Laky Teréz

Teri utolsó képe 2005 aug 3 Édesanyám 79-ik születésnapja után egy nappal, 2005 augusztus 7-én halt meg. Ezt a lapot kínomban írtam, nem mintha bármiben is méltó emléket állítana, nem mintha ilyesmi egyáltalán lehetséges lenne, ez inkább csak munkajegyzet.

A temetésen elhangzott beszédek: a minisztérium részéről Garzó Lilla, a kollégák nevében Neumann László, a barátok nevében pedig Inzelt Annamária. A család nevében Gábor, András, Tünde, Ágnes és Tomi írtak egyet, ezt egy hivatásos búcsuztató olvasta fel (a dőlt betűs bevezető és záró részek tőle származnak).

Emailben kaptunk még több visszaemlékezést, Kozák Gyulától, Kende Pétertől, Rudas Jánostól, és az MTA Közgazdaságtudományi Intézete szétküldött egy értesítőt. Megjelent Hárs Ágnes és Neumann László nekrológja a Szociológiai Szemle 2005/3 számában magyarul, és angolul a Review of Sociology-ban.

A Magyar Szociológiai Társaság éves közgyűlésére Czakó Ágnes szervezett egy emlékülést. 2004-ben még részt vett és 2005-ben emlékének ajánlották a sziráki konferenciát.

Laky Teréz Kutatói Ösztöndíj Pályázat

Egy emlékének ajánlott szabadegyetemi előadássorozat

Egy emlékének ajánlott írás

Egy életrajzi vázlat

Írások / Publications

A necrology and some other material is available in English

Képek/Pictures

Halotti blog